Tasos - vremenska prognoza

Sve ponude za Tasos

Tasos - početna strana
Vremenska prognoza
Tasos - vremenska prognoza - Letovanje - First i Last minute ponude. Aranžmani, apartmani i hoteli


Tasos je prelepo ostrvo na severu Grčke, koje ima umerenu i veoma prijatnu klimu. Ako se odlučite za letovanje na Tasosu 2017, bićete zaštićeni od jakih vetrova koji su karakteristični za većinu grčkih ostrva. Vazduh, u principu, nije prezasićen solju i vlagom, tako da tokom toplih letnjih noći može da se diše i uživa u čistoći i svežini morskog vazduha. O klimi na Tasosu govorio je još Hipokrat u 5. veku p.n.e. gde je naveo da je klima na Tasosu zdrava i uravnotežena.

Po mišljenju mnogih Tasos je najlepši pred sam kraj proleća i u rano leto, prvenstveno zbog bujne vegetacije i na stotine boja koje krase ovaj predeo, a svakako i zbog idealne klime. Plaže na Tasosu su različite, od malih do velikih, preko peščanih do onih sa prelepim belih kamenjem.

Turisti iz Srbije se neretko odlučuju za sopstveni prevoz do Tasosa, zbog odlične signalizacije puta i zbog toga što put ne traje predugo. Lepote ovog ostrva su jedinstvene i bila bi prava šteta da ne osetite čari letovanja 2017 na Tasosu.
Tasos - vremenska prognoza - Letovanje - First i Last minute ponude. Aranžmani, apartmani i hoteli


Vremenska prognoza za maj na Tasosu veoma je povoljna za sve koji uživaju u umerenoj klimi. Prosečna temperatura u maju na Tasosu iznosi 21°C, dok prosečna minimalna može da se spusti i na 11 °C. Maj kao prolećni mesec ipak pogoduje kišnim uslovima, međutim, prosečan broj kišnih dana u maju na Tasosu samo je 8, dok količina padavina može da dođe do 49mm. Kupanje u moru je svakako moguće, jer je prosečna temperatura mora u maju na Tasosu 18°C, što i nije mnogo hladno za početak sezone. Ako planirate sunčanje u ovo doba godine, budite bez brige, jer je prosečan broj sunčanih sati u maju na Tasosu 9. Ali, ipak se trudite da se dobro zaštitite, jer je prosečan indeks UV zračenja u maju na Tasosu 7.

Vremenska prognoza za jun na Tasosu veoma će obradovati sve koji se odluče za letovanje na Tasosu 2017 u tom periodu godine. Prosečna temperatura u junu na Tasosu je 26°C, dok minimalna može da ide do 15°C. Pošto se polako bližimo špicu sezone, temperature rastu, a shodno tome i smanjuje se mogućnost kiše. Prosečan broj kišnih dana u junu na Tasosu je 6, dok je prosečna količina padavina oko 39 mm po metru kvadratnom. More se polako greje, tako da je prosečna temperatura mora u junu na Tasosu 22°C. Ako volite da provodite vreme na suncu, ovo je idelno vreme za sunčanje, jer je prosečno sunčanih sati u junu na Tasosu 11. Međutim, budite na oprezu kada je sunčanje u pitanju zbog visokog indeksa UV zračenja koji je čak 9.
Tasos - vremenska prognoza - Letovanje - First i Last minute ponude. Aranžmani, apartmani i hoteli


Vremenska prognoza za jul na Tasosu je veoma značajna za sve one koji žele da uplate letovanje unapred. Prosečna temperatura u julu na Tasosu je 28°C, dok je minimalna 17°C. U julu je kiša veoma retka meteorološka pojava, tako da je prosečan broj kišnih dana u julu na Tasosu samo 4 dana. Prosečna količina padavina po metru kvadratnom iznosi oko 32mm. Ono što posebno raduje turiste je činjenica da se more zagreva i da je prosečna toplota mora u julu na Tasosu 24°C. Oni koji vole da se sunčaju, moći će da uživaju, jer je prosečna količina sunčanih sati u julu na Tasosu 12. Isto tako, dan traje prilično dugo, tako da je prosečna dnevna svetlost u julu na Tasosu oko 15 sati. Ali imajte u vidu da je indeks UV zračenja u julu na Tasosu izuzetno visok, čak 9, stoga ne preterujte sa sunčanjem.

Vremenska prognoza za avgust na Tasosu posebno pogoduje porodicama sa decom, jer je temperatura mora poprilično visoka, dok je indeks UV zračenja nešto snižen. Prosečna maksimalna temperatura u avgustu na Tasosu je 28°C, dok je minimalna 17°C. Kiše nisu česte u letnjim mesecima, osim što poneki pljusak ume da iznenadi. Prosečan broj kišnih dana u avgustu na Tasosu samo 4. Toplota mora je sada već dostigla svoj maksimum tako da je avgust mesec najprijatniji za dug boravak u vodi, bez strahovanja od prehlade. Prosečna temperatura mora u avgustu na Tasosu je 25°C. Ako želite da se sunčate, imaćete priliku da uživate u suncu, jer je prosečan broj sunčanih sati u avgustu na Tasosu čak 11. Ali vodite računa, jer je prosečan UV indeks u avgustu na Tasosu 8, stoga savetujemo da se redovno mažete kremom za sunčanje sa najvišim faktorom zaštite.
Tasos - vremenska prognoza - Letovanje - First i Last minute ponude. Aranžmani, apartmani i hoteli


Vremenska prognoza za septembar na Tasosu izuzetno je prijatna, jer su tada prošle najveće vrućine i večeri i jutra postaju sveža. Prosečna temperatura u septembru na Tasosu iznosi 24°C, dok se minimalna ume spustiti i do 13°C. S obzirom da polako ulazimo u jesen, trebalo bi da se poveća i mogućnost kiše. Međutim, na Tasosu to nije slučaj, jer je prosečan broj kišnih dana u septembru na Tasosu 4, dok je količina padavina 35mm. More se u avgustu poprilično zajgrejalo, tako da je septembar mesec sa idealnom temperaturom vode u odnosu na temperaturu vazduha. Prosečna temperatura mora u seprembru na Tasosu je 23°C. A ako ste ljubitelj sunčanja, moći ćete da uživate, jer je prosečan broj sunčanih sati u septembru na Tasosu 9. Sunce je manje opasno kako špic sezone prolazi, ali to ne treba da vas zavara, jer je prosečan UV indeks u septembru na Tasosu je 6, tako da savetujemo umerenu zaštitu.

Vremenska prognoza za oktobar na Tasosu veoma je povoljna posebno za one turiste koji ne vole jako sunce i gužvu. Prosečna maksimalna temperatura u oktobru na Tasosu je 18°C, dok je minimalna 9°C. Ove temperature su za nekoliko stepeni niže nego na prvom prstu Halkidikija, gde je kupanje i sunčanje uveliko moguće tokom oktobra. Međutim, kiša i nije tako česta, tako da je prosečan broj kišnih dana u oktobru na Tasosu samo 6. Prosečna toplota mora u oktobru na Tasosu je 20°C, što je sasvim povoljno, ako želite da se kupate. Ali ako planirate sunčanje, prosečan broj sunčanih sati u oktobru na Tasosu 7, dok dan traje čak 11 sati. Iako je prosečan UV indeks u oktobru na Tasosu samo 4, savetujemo vam da koristite kreme sa zaštitnim faktorom, posebno ako imate svetliji tip kože.
Tasos - vremenska prognoza
Tasos - vremenska prognoza
Tasos - vremenska prognoza
Tasos - vremenska prognoza